Hoppa till sidans innehåll

Västra Bilsportförbundet informerar

14 JAN 2021 08:57
Västra BF styrelse och ombud informerar sina klubbar/medlemmar via detta brev om SBF frågan/frågorna.
  • Skapad: 14 JAN 2021 08:57

Brev i PDF Format Här

Till alla klubbar/föreningar i Västra Bilsportförbundet

Men vad är det som händer i SBF:s styrelse?

Som ni säkert läst och hört om har det varit, och är, en turbulent tid i Svensk Bilsport. Allt började vid det uppskjutna förbundsmötet i höstas då styrelsen inte beviljades ansvarsfrihet. Av den 7 som suttit i styrelsen hade 1 redan avgått, 1 avböjt omval, 1 var inte aktuellt för omval och 1 röstades bort. Återstod 3 personer som hade 1 år kvar av sin mandattid och som därmed inte kunde ”petas” från styrelsen.

Vid förbundsmötet i höstas valdes Magnus Berthling till ny ordförande. Men i december månad kom signaler om att samarbetet i förbundsstyrelsen inte fungerade så bra. Det föranledde ett omfattande arbete, där bl.a. Kenneth Ax medverkade som representant för distriktsordförandena, för att försöka ena styrelsen åtminstone fram till förbundsmötet i april. Tyvärr lyckades inte detta och Magnus Berthling valde att avgå med skäl som han själv beskrivit och som finns bifogas detta brev.

Resterande 6 ledamöter finns kvar i förbundsstyrelsen och planerar att arbeta tillsammans under ledning av tf ordförande Roger Engström fram till förbundsmötet den 18 april.

Men vad tycker Västra BF om det då….?
Efter att ha lyssnat på er i klubbarna och föreningarna röstade Västra BF:s ombud i höstas för att inte bevilja SBF:s styrelse ansvarsfrihet och röstade också bort den person som ställt upp för omval.

I linje med detta har Västra BF:s styrelse hela tiden haft som målsättning att vid nästkommande förbundsmöte rösta in nya ledamöter så att ingen från den gamla styrelsen utan ansvarsfrihet ska finnas kvar.

Men vad händer nu då…..?

Det som nu hänt är att några ombud från andra distrikt begärt ett extra förbundsmöte med syfte att

1) entlediga kvarstående 3 ledamöter från styrelsen utan ansvarsfrihet + 1 ledamot invald vid höstens förbundsmöte. (Text reviderad sedan utsänd bilaga till klubbar)
2) om dessa entledigas – ersätta med nya ledamöter på fyllnadsval fram till ordinarie förbundsmöte 3) välja ny tillförordnad ordförande fram till ordinarie förbundsmöte

Det finns reglerat i SBF:s stadgar hur ett extra förbundsmöte ska gå till, man har 2 veckor på sig att bestämma ett datum och det datumet ska vara inom 2 månader. Det betyder att det med stor sannolikhet inte kommer att vara lång tid mellan det extra förbundsmötet och det ordinarie. Västra BF:s ombud blev aldrig tillfrågade och deltog inte i begäran om ett extra förbundsmöte.

Men vem lyssnar på oss då….?

När datum för det extra förbundsmötet meddelats kommer ni som klubb/förening att behöva ta ställning till hur ombuden ska rösta. Ombuden ska representera er och era medlemmars åsikter och väljs av er på distriktets årsmöte. Det är därför viktigt att ni engagerar er och inhämtar era medlemmars åsikter. Mer information om detta kommer när vi vet mera om det extra förbundsmötet.

Men vi vet någon/några som vill engagera sej mera…

Det är många som har brytt sig och det har framförts många synpunkter i sociala medier om den situation som råder. Det är bra och vi behöver bli fler som är engagerade  - både på förbunds- och distriktsnivå. T.ex. behöver vi fler ombudssuppleanter till förbundsmötet. Västra BF är det största distriktet med 8 ombud och ska ha lika många suppleanter. Så hör gärna av er till Västra BF:s valberedning med förslag på lämpliga personer.

Skribent: Mikael Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Kontaktlista

Styrelse/kommittéer

Arvoden 2021

Certifieringslista Miljö

Tillståndsavgifter 2021

 
Kansliuppgifter
Mail:This is a mailto link
Tele: 019-175581
Normala öppettider:
Måndag:12,30-17,00
Tisdag-Torsdag: 08,00-12,00
Jourtele:
Marie Andersson 070-2255891
Björn Andersson 070-3610045

 

 

 

 

 

images

FB RALLY

 

Samarbetspartners

uppge Västra Bilsportförbundet för rabatt

Carspect logga med bilbesiktning

Postadress:
Västra Bilsportförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 019175581
E-post: This is a mailto link

Se all info